Cele mai gustoase cornulețe de post – Sunt fragede, moi și aromate

Ingrediente:

  • 500 ml apă minerală
  • 5 linguri zahăr
  • 50 g drojdie proaspătă
  • 200 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • arome
  • 1 kg făină
  • 300 g rahat

Mod de preparare:

1. Pentru început, dizolvăm drojdia în puțină apă călduță.

2. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm maiaua și amestecăm bine. Lăsăm compoziția 10 minute.

3. Adăugăm ingredientele rămase (în afară de rahat) și frământăm până când obținem un aluat moale și omogen. Se lasă la crescut 30 de minute.

4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, pe care o tăiem în triunghiuri. Repartizăm bucățelele de rahat și formăm cornulețele.

5. Așezăm cornulețele pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

Să le savurați cu drag! Poftă bună!