Cu siguranță vei primi din nou laude de la cei din jurul tău… Pentru a pregăti chifteluțe moi după această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1 lingură chefir sau iaurt
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță sare

Pentru umplutură:

  • 500 g carne tocată de pui
  • 1 sfert linguriță piper negru
  • 1 linguriță sare

Mod de gătire:

1. Pentru început, pregătim umplutura. Într-un vas, amestecăm carnea tocată cu piperul și sarea.

2. Într-un bol separat, amestecăm iaurtul și bicarbonatul de sodiu pentru stingere. Adăugăm apoi sarea, zahărul, uleiul, 2 ouă și amestecăm foarte bine cu ajutorul unui mixer. Adăugăm treptat făina și frământăm până obținem un aluat fraged și omogen.

3. Întindem o bucățică mică de aluat într-o foaie subțire. Așezăm o lingură de umplutură în mijloc și pliem marginile astfele încât să putem forma un pachețel. Procedăm la fel și cu restul aluatului…

4. Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim chifteluțele pe ambele părți, până se rumenesc frumos, până capătă o culoare maronie-aurie, ca în imaginea de mai jos…

Să le savurați cu drag! Poftă bună!