Ingrediente blat cu nuci și ciocolată:

  • 200 g unt
  • 140 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g miez de nucă
  • 150 g ciocolată neagră

Ingrediente blat mousse de ciocolată cu lapte:

  • 300 g ciocolată cu lapte
  • 400 ml smântână

Ingrediente blat mousse de cafea cu mascarpone:

  • 280 ml smântână
  • 100 g ciocolată albă
  • 280 g cremă mascarpone
  • 3 linguri cafea

Ingrediente glazură ganache de ciocolată și cafea:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână
  • 1 lingură cafea

Mod de preparare:

1. Pentru blatul cu miez de nucă și ciocolată, batem untul cu zahăr. Adăugăm ouăle, ciocolată
topită, miezul de nucă și amestecăm foarte bine.

2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

3. Pentru mousse-ul de ciocolată, amestcăm frișca cu ciocolata topită pe baie de aburi. Turnăm glazura peste blatul răcit.

4. Pentru mousse-ul de cafea și mascarpone, punem frișca la fiert pe foc mic. Adăugăm crema de mascarpone, pudra de cafea și ciocolata. Amestecăm bine și luăm vasul de pe foc. Turnăm peste glazura de ciocolată.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!