Prăjitură din aluat fraged, cu umplutură aromată din mere – Cuvintele sunt de prisos

Ingrediente:

  • 200 g unt topit
  • 600 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 linguriță praf de co

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 kg mere
  • zahăr
  • 50 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, turnăm făina într-un bol. Adăugăm untul, zahărul pudră, praful de copt, ouăle și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Punem aluatul la frigider pentru 60 de minute.

3. Pentru umplutură, dăm merele prin răzătoare. Le amestecăm cu unt, zahăr și scorțișoară. Le călim, pe foc mic, câteva minute.

4. Din alutul obținut, întindem 3 foi subțiri și egale. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm prima foaie. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitatea de mere. Adăugăm a 2-a foaie, merele rămasă și acoperim cu a 3-a foaie de aluat. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!