Prăjitură din pandișpan, cu mere și glazură caramel – Toate prietenele mi-au cerut rețeta, toate!

Ingrediente pentru pandișpan:

  • 170 g unt
  • 170 g zahăr
  • 3 ouă
  • 300 g făină
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 400 g frișcă

Ingrediente umplutura de mere:

  • 1 kg mere
  • 300 g zahăr
  • 50 g amidon
  • scorțișoară
  • 750 ml apă
  • 1 lingură suc de lămâie

Ingrediente pentru glazura caramel:

  • 100 g zahăr
  • 30 g unt
  • 75 ml smântână

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem untul. Adăugăm zahărul, ouăle, esența de vanilie și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt. Adăugăm laptele, compoziția pregătită anterior și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

3. Pentru umplutură, tăiem merele cubulețe mici. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm amidonul, zahărul, scorțișoara și fiebem, pe foc mic. Adăugăm merele, amestecăm și fierbem 5-7 minute.

4. Pentru glazură, caramelizăm zahărul. Adăugăm untul, frișca și amestecăm bine. După omogenizare, luăm vasul de pe foc.

5. Pentru a monta prăjitura, tapetăm blatul cu crema obținută. Pe deasupra, așezăm un strat de frișcă iar la final decorăm cu glazura caramel.