Rețeta pe care n-o aveai încă, dar pe care o vei salva imediat – Prăjitură delicioasă cu mere, fără blat

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 50 g unt

Ingrediente pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 250 g zahăr
  • 2-3 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 l lapte
  • 5 linguri făină

Ingrediente pentru bezea:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Dăm merele prin răzătoare mare. Adăugăm untul, scorțișoara și amestecăm bine. Turnăm compoziția într-un vas yena și coacem la temperatura de 180 de grade timp de 10 minute.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, făina, laptele, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe baie de aburi. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și turnăm compoziția peste stratul de mere.

3. Pe deasupra, adăugăm bezeaua din albușuri și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30-40 de minute. Să o savurați cu drag!

Poftă bună!