Sarmale după rețeta lui Chef Cătălin Scărlatescu – Salvați și încercați rețeta acum, de Paște

Ingrediente:

  • 2 kg ceapă
  • 4 kg carne tocată de porc
  • 500 g orez
  • 40 g piper
  • 44 g sare
  • afumătură
  • bulion
  • varză murată

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem ceapa mărunt. O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, pe urmă o amestecăm cu carnea tocată.

2. Adăugăm orezul, sarea, piperul și amestecăm bine.

3. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocam varză murată și o amestecăm cu bulion.

4. Într-o oală, așezăm un strat de varză. Așezăm un strat de sarmale iar pe deasupra adăugăm afumatură. Acoperim cu foi de varză și procedăm la fel până terminăm toate ingredintele. Adăugăm apa, uleiul și gătim, la cuptor, timp de 4 ore.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!